Batoniki Musli

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

0.25 szklanki

80 gramów

0.33 szklanki

2 łyżki

1 szklanka

1.5 szklanki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W małym garnuszku wymieszać Kasię, miód, cukier, masło orzechowe i marmoladę. Lekko podgrzać do rozpuszczenia cukru.

Krok 2

Jak cukier się rozpuści, doprowadzić do wrzenia i natychmiast zdjąć z palnika.

Krok 3

Wsypać pozostałe składniki i wymieszać.

Krok 4

Formę natłuścić, wcisnąć w nią gotową masę.

Krok 5

Włożyć do lodówki, aż do stężenia.

Krok 6

Pokroić na małe batoniki.

Krok 7

Przechowywać w lodówce. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej