Batoniki Musli

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

80 gramów

0.33 szklanki

2 łyżki

1 szklanka

1.5 szklanki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W małym garnuszku wymieszać Kasię, miód, cukier, masło orzechowe i marmoladę. Lekko podgrzać do rozpuszczenia cukru.

Krok 2

Jak cukier się rozpuści, doprowadzić do wrzenia i natychmiast zdjąć z palnika.

Krok 3

Wsypać pozostałe składniki i wymieszać.

Krok 4

Formę natłuścić, wcisnąć w nią gotową masę.

Krok 5

Włożyć do lodówki, aż do stężenia.

Krok 6

Pokroić na małe batoniki.

Krok 7

Przechowywać w lodówce. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Batoniki Musli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej