Befsztyki w sosie Huancaina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyki w sosie Huancaina

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 łyżka

4 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

10 dekagramów

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcjami dodawaj śmietanę i mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Całość podgrzej na parze, starannie mieszając.

Krok 2

Ugotowane żółtka drobno posiekaj, po czym wymieszaj w garnku z serkiem homogenizowanym i posiekanym chilli.

Krok 3

Następnie powoli dolewaj oliwę, ucierając przy tym nieustanie powstającą masę (najlepiej drewnianą łyżką).

Krok 4

Pokrój mięso na 3 części, oprósz Naturalną Przyprawą do wieprzowiny Knorr i podsmaż, by się zrumieniło. Następnie wyłóż gotowe mięso na talerz, udekoruj jajkami i oliwkami. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej