Befsztyki w sosie Huancaina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyki w sosie Huancaina

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 łyżka

4 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

10 dekagramów

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcjami dodawaj śmietanę i mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Całość podgrzej na parze, starannie mieszając.

Krok 2

Ugotowane żółtka drobno posiekaj, po czym wymieszaj w garnku z serkiem homogenizowanym i posiekanym chilli.

Krok 3

Następnie powoli dolewaj oliwę, ucierając przy tym nieustanie powstającą masę (najlepiej drewnianą łyżką).

Krok 4

Pokrój mięso na 3 części, oprósz Naturalną Przyprawą do wieprzowiny Knorr i podsmaż, by się zrumieniło. Następnie wyłóż gotowe mięso na talerz, udekoruj jajkami i oliwkami. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej