Befsztyki w sosie Huancaina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Befsztyki w sosie Huancaina

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 łyżka

4 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

10 dekagramów

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcjami dodawaj śmietanę i mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Całość podgrzej na parze, starannie mieszając.

Krok 2

Ugotowane żółtka drobno posiekaj, po czym wymieszaj w garnku z serkiem homogenizowanym i posiekanym chilli.

Krok 3

Następnie powoli dolewaj oliwę, ucierając przy tym nieustanie powstającą masę (najlepiej drewnianą łyżką).

Krok 4

Pokrój mięso na 3 części, oprósz Naturalną Przyprawą do wieprzowiny Knorr i podsmaż, by się zrumieniło. Następnie wyłóż gotowe mięso na talerz, udekoruj jajkami i oliwkami. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Befsztyki w sosie Huancaina  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miso
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej