Befsztyki w sosie Huancaina

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 łyżki

0.25 szklanki

10 dekagramów

0.5 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcjami dodawaj śmietanę i mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Całość podgrzej na parze, starannie mieszając.

Krok 2

Ugotowane żółtka drobno posiekaj, po czym wymieszaj w garnku z serkiem homogenizowanym i posiekanym chilli.

Krok 3

Następnie powoli dolewaj oliwę, ucierając przy tym nieustanie powstającą masę (najlepiej drewnianą łyżką).

Krok 4

Pokrój mięso na 3 części, oprósz Naturalną Przyprawą do wieprzowiny Knorr i podsmaż, by się zrumieniło. Następnie wyłóż gotowe mięso na talerz, udekoruj jajkami i oliwkami. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Budyniowiec
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej