
Składniki
30 dekagramów
1 łyżka
4 sztuki
0.5 szklanki
2 sztuki
10 dekagramów
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porcjami dodawaj śmietanę i mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Całość podgrzej na parze, starannie mieszając.
Krok 2
Ugotowane żółtka drobno posiekaj, po czym wymieszaj w garnku z serkiem homogenizowanym i posiekanym chilli.
Krok 3
Następnie powoli dolewaj oliwę, ucierając przy tym nieustanie powstającą masę (najlepiej drewnianą łyżką).
Krok 4
Pokrój mięso na 3 części, oprósz Naturalną Przyprawą do wieprzowiny Knorr i podsmaż, by się zrumieniło. Następnie wyłóż gotowe mięso na talerz, udekoruj jajkami i oliwkami. Polej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































