Bezy kawowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 gramów

4 sztuki

1 szklanka

4 łyżeczki

20 sztuk

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy obieramy z łupin, rozdrabniamy i prażymy na patelni lub w piekarniku.

Krok 2

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.

Krok 3

Następnie dodajemy stopniowo cukier i nadal delikatnie mieszamy.

Krok 4

Kawę zalewamy do połowy szklanki wodą, studzimy.

Krok 5

Dodajemy do ubitej piany, bardzo delikatnie.

Krok 6

Piekarnik nastawiamy na 120 stopni, blachę smarujemy Kasią i posypujemy mąką, łyżką lub szprycą formujemy beziki, posypujemy górę prażonymi orzechami, pieczemy 30-40 minut.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezy kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezy kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezy kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezy kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezy kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezy kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezy kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej