Biała chałwa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

50 dekagramów

4 łyżki

25 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim naczyniu ubić pianę z 6 białek i stopniowo dosypywać cukier.

Krok 2

Ubite białka z cukrem ucierać na parze powoli dodając gorący miód.

Krok 3

Całość gotować na parze ciągle mieszając, aż do zgęstnienia.

Krok 4

Do gęstej masy dołożyć orzechy.

Krok 5

Gorącą masą smarować wafle.

Krok 6

Posmarowane wafle mocno przycisnąć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała chałwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również