Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

150 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą kiełbasę parzoną ponacinaj. Naszykuj naczynie żaroodporne - natrzyj je tłuszczem. Cebulę pokrój w cienkie plastry i przesmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Umyte jabłka pokrój na ósemki. Usmażoną na złoty kolor cebulę wyłóż na dnie naczynia, dodaj kiełbasę, jabłka. Wszystko zalej cydrem i posyp przyprawą do mięs Knorr.

Krok 3

Przygotowane danie zapiekaj około 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej