Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze
NOWY PRZEPIS
łatwe
49 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
1 łyżka
150 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą kiełbasę parzoną ponacinaj. Naszykuj naczynie żaroodporne - natrzyj je tłuszczem. Cebulę pokrój w cienkie plastry i przesmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Umyte jabłka pokrój na ósemki. Usmażoną na złoty kolor cebulę wyłóż na dnie naczynia, dodaj kiełbasę, jabłka. Wszystko zalej cydrem i posyp przyprawą do mięs Knorr.
Krok 3
Przygotowane danie zapiekaj około 40 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do mięs z rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej