Biała kiełbasa z jabłkami zapiekana w cydrze
NOWY PRZEPIS
łatwe
23 osoby zapisały

Składniki
6 sztuk
1 łyżka
150 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą kiełbasę parzoną ponacinaj. Naszykuj naczynie żaroodporne - natrzyj je tłuszczem. Cebulę pokrój w cienkie plastry i przesmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Umyte jabłka pokrój na ósemki. Usmażoną na złoty kolor cebulę wyłóż na dnie naczynia, dodaj kiełbasę, jabłka. Wszystko zalej cydrem i posyp przyprawą do mięs Knorr.
Krok 3
Przygotowane danie zapiekaj około 40 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do mięs z rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej