Biedronka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

180 gramów

90 gramów

120 gramów

80 gramów

0.5 litra

0.5 kilograma

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto : Kasię roztopić i przestudzić. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę (zaczynając od najmniejszych obrotów miksera). Żółtka zmiksować z cukrem (przez ok. 6 min) aż powstanie jasna masa o gęstej konsystencji. Do tej masy dodać połączone ze sobą mąki oraz przestudzoną margarynę dobrze wymieszać. Na koniec połączyć z pianą z białek. Piec w wyłożonej papierem blaszce (najlepiej prostokątnej) przez ok. 30-40 min w tem. 180 stopni.

Krok 2

Masa: Śmietanę ubić wraz z cukrem pudrem następnie zmiksować z serkiem. Na koniec dodać wcześniej rozpuszczoną galaretkę, która ma konsystencję żelu. Masę przełożyć na zimny biszkopt.* Na wierzch przełozyć tężejącą galaretkę truskawkową, można udekorować czekoladowymi łezkami (jak na zdjęciu), co sprawia, że wydaje się, że ciasto ma w sobie masę czekoladową podczas jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biedronka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biedronka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biedronka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biedronka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biedronka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biedronka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biedronka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej