Biszkopt z ananasem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

5

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

krem:

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

beza:

4 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić.

Krok 2

Masa: Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym ugotować budyń, dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru.

Krok 3

Kostkę Kasi utrzeć z 4 żółtkami dodawać po trochę ugotowany budyń.

Krok 4

Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę odsączone ananasy.

Krok 5

Beza: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp. 180 stopni, piec na papierze do pieczenia. Ostudzoną beze położyć na masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej