Biszkopt z ananasem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

krem:

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

beza:

4 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić.

Krok 2

Masa: Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym ugotować budyń, dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru.

Krok 3

Kostkę Kasi utrzeć z 4 żółtkami dodawać po trochę ugotowany budyń.

Krok 4

Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę odsączone ananasy.

Krok 5

Beza: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp. 180 stopni, piec na papierze do pieczenia. Ostudzoną beze położyć na masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej