Biszkopt z masą cappuccino

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

nadzienie:

1 opakowanie

5 dekagramów

masa:

2 opakowania

1 opakowanie

3 łyżki

biszkopt:

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciemny biszkopt upiec według własnego przepisu.

Krok 2

Przesmarować powidłami śliwkowymi i poukładać rodzynki.

Krok 3

Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody.

Krok 4

Ubić Śnieżki z tężejącą galaretką oraz 3 łyżkami kawy cappuccino.

Krok 5

Masę wyłożyć na biszkopt, posypać startą czekoladą i wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z masą cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z masą cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z masą cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z masą cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z masą cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z masą cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z masą cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ananasowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Biszkopt z masą cappuccinoBiszkopt z masą cappuccino

Ciemny biszkopt i masa z cappuccino to doskonałe połączenie, które przypadnie do gustu każdemu amatorowi aromatycznych deserów. Słodycz placka przełamują powidła śliwkowe i galaretka cytrynowa, tworząc pyszne owocowe zestawienie. Nasz biszkopt z masą cappuccino pokochają wszyscy miłośnicy domowych deserów, niezależnie od wieku i okazji, podczas której zaserwujecie to ciasto. Nie musicie być mistrzami cukiernictwa, żeby przygotować biszkopt. Prosta masa cappuccino to tylko kilka składników, które wystarczy połączyć ze sobą, aby powstał pyszny, aksamitny krem o kawowej nucie. Smacznego!

Dla kogo?

Biszkopt z cappuccino jest deserem dla każdego miłośnika słodkości. Przypadnie do gustu przede wszystkim zwolennikom smaku kawowego, który w cieście jest mocno wyczuwalny.

Na jaką okazję?

Ciasto z masą cappuccino będzie oryginalnym, słodkim akcentem każdej domowej imprezy.

Czy wiesz, że?

Masa z cappuccino jest częstym składnikiem tortów, przygotowywanych na różne okazje. Charakteryzuje się delikatniejszym smakiem niż jej odpowiednik kawowy. Tort z wykorzystaniem aromatycznej masy na bazie kawy serwowany był po odsłonięciu pomnika Adama Mickiewicza na krakowskim rynku i od tego czasu nazywany jest „Tortem Mickiewicza”.

Dla urozmaicenia:

Biszkopt możecie udekorować na wierzchu owocami. Doskonale w tej roli sprawdzą się śliwki lub wiśnie w syropie.