Brownies - ciasteczka prosto z Ameryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brownies - ciasteczka prosto z Ameryki

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łatwe i pyszne ciasto, ale nie dla leniuchów - powinieneś zamieszać co najmniej 50 razy, aby masa była ładna i gładka. A tylko z takiej da się zrobić dobre brownies.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, włącz termoobieg (jeśli nie masz termoobiegu, zwiększ temperaturę do 200 stopni bez termoobiegu).Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Roztop masło, wymieszaj z cukrem. Gdy cukier się rozpuści, wlej jajka, cały czas ubijając trzepaczką. Gdy masa będzie jednolita, dodaj orzechy i czekoladę, wymieszaj. Dodaj połowę sypkich składników, wymieszaj energicznie i dokładnie, a potem wsyp resztę sypkich składników i znowu mieszaj, aż ciasto będzie zupełnie gładkie. Foremkę (szklaną lub ceramiczną; 35 x 30 cm) posmaruj masłem i wyłóż pergaminem (papier powinien wystawać poza formę). Wlej ciasto, kilkakrotnie uderz formą o blat, aby usunąć bąble powietrza. W ciasto powtykaj kawałeczki czekolady, piecz 30-35 minut. Gdy ciasto wystygnie, posyp je cukrem pudrem i podaj z lodami.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownies - ciasteczka prosto z Ameryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownies - ciasteczka prosto z Ameryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownies - ciasteczka prosto z Ameryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownies - ciasteczka prosto z Ameryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownies - ciasteczka prosto z Ameryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownies - ciasteczka prosto z Ameryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownies - ciasteczka prosto z Ameryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brownies - ciasteczka prosto z Ameryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kiszona papryka chili
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej