Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem
NOWY PRZEPIS
łatwe
262 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
100 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Bagietkę pokrój w 1 cm kromki i zapiecz w piekarniku z opcja grill ok. 3 min.

Krok 2
Pomidorki pokrój na ćwiartki, czosnek drobno posiekaj, łososia pokrój w paski.

Krok 3
Całość przełóż do miski, dodaj oliwę. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę wyłóż na gotowe grzanki.


Dobra rada:
Idealnym dodatkiem będzie świeża natka pietruszki i cząstki cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem
Pochodząca z Włoch bruschetta pierwotnie była prostą potrawą popularną wśród rolników. Dziś stanowi jedną z najbardziej rozpoznawalnych i stylowych przekąsek, którą warto serwować, gdy szefowi kuchni zależy na wprowadzeniu do jadalni śródziemnomorskiej atmosfery. Czasami potrzeba naprawdę niewiele, by wyczarować fenomenalne danie!
Dla kogo? Dla miłośników włoskich kulinariów bruschetta jest przystawką, która obowiązkowo powinna pojawić się na stole przed daniem głównym.
Na jaką okazję? Bruschette z łososiem i pomidorami można wykorzystać jako pomysł na chrupiący starter albo przekąskę idealną na przyjęcia. Nie chcecie jeść na kolację zwyczajnych kanapek? Odrobina finezji na co dzień jest zawsze mile widziana!
Czy wiesz, że? Podstawę każdej bruschetty stanowi chrupiące pieczywo, posmarowane oliwą z dodatkiem startego czosnku.
Dla urozmaicenia: Wariantów tej wyjątkowej przekąski istnieje tyle, ilu kucharzy. Nie miejcie oporów przed dodaniem do niej np. suszonych pomidorów, oliwek albo mozzarelli. Włoskie grzanki udekorujcie listkami bazylii.



































