Bruschetta z łososiem i pomidorem - kanapka | Przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
63 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

262 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Bagietkę pokrój w 1 cm kromki i zapiecz w piekarniku z opcja grill ok. 3 min.

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - Krok 1

Krok 2

Pomidorki pokrój na ćwiartki, czosnek drobno posiekaj, łososia pokrój w paski.

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - Krok 2

Krok 3

Całość przełóż do miski, dodaj oliwę. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę wyłóż na gotowe grzanki.

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Idealnym dodatkiem będzie świeża natka pietruszki i cząstki cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidoremBruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem

Pochodząca z Włoch bruschetta pierwotnie była prostą potrawą popularną wśród rolników. Dziś stanowi jedną z najbardziej rozpoznawalnych i stylowych przekąsek, którą warto serwować, gdy szefowi kuchni zależy na wprowadzeniu do jadalni śródziemnomorskiej atmosfery. Czasami potrzeba naprawdę niewiele, by wyczarować fenomenalne danie!

Dla kogo? Dla miłośników włoskich kulinariów bruschetta jest przystawką, która obowiązkowo powinna pojawić się na stole przed daniem głównym.

Na jaką okazję? Bruschette z łososiem i pomidorami można wykorzystać jako pomysł na chrupiący starter albo przekąskę idealną na przyjęcia. Nie chcecie jeść na kolację zwyczajnych kanapek? Odrobina finezji na co dzień jest zawsze mile widziana!

Czy wiesz, że? Podstawę każdej bruschetty stanowi chrupiące pieczywo, posmarowane oliwą z dodatkiem startego czosnku.

Dla urozmaicenia: Wariantów tej wyjątkowej przekąski istnieje tyle, ilu kucharzy. Nie miejcie oporów przed dodaniem do niej np. suszonych pomidorów, oliwek albo mozzarelli. Włoskie grzanki udekorujcie listkami bazylii.