
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
10 mililitrów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokrój pod kątem w szerokie plastry. Natrzyj przekrojonym na pół czosnkiem i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, by powstały grzanki.

Krok 2
Pomidorki pokrój na pół, a jeśli są duże - na ćwiartki.

Krok 3
W oliwie z octem rozprowadź Sos sałatkowy włoski Knorr.

Krok 4
Zamarynuj w sosie pomidorki, dodaj posiekaną bazylię i odstaw na kilka minut - do czasu, gdy puszczą sok.

Krok 5
Sałatkę z marynowanych pomidorków podawaj na grzankach czosnkowych.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej