Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
60 gramów
0.5 pęczka
1
100 gramów
150 gramów
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Kajzerki przekrój na pół, usuń miękisz, każdą połówkę posmaruj w środku masłem.
Krok 3
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż i przepuść przez maszynkę razem z miękką częścią bułki skropioną mlekiem i mięsem.
Krok 4
Dodaj żółtko i posiekaną natkę pietruszki, dopraw pieprzem.
Krok 1
mięso z kurczaka bez kości ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Schłodź.
Krok 5
Z białka ubij pianę, wymieszaj z masą mięsną. Nadzienie wkładaj do bułeczek.
Krok 6
Posyp tartym serem i zapiekaj ok. 30 min w średnio nagrzanym piekarniku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej