
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
60 gramów
0.5 pęczka
1
100 gramów
150 gramów
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Kajzerki przekrój na pół, usuń miękisz, każdą połówkę posmaruj w środku masłem.
Krok 3
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż i przepuść przez maszynkę razem z miękką częścią bułki skropioną mlekiem i mięsem.
Krok 4
Dodaj żółtko i posiekaną natkę pietruszki, dopraw pieprzem.
Krok 1
mięso z kurczaka bez kości ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Schłodź.
Krok 5
Z białka ubij pianę, wymieszaj z masą mięsną. Nadzienie wkładaj do bułeczek.
Krok 6
Posyp tartym serem i zapiekaj ok. 30 min w średnio nagrzanym piekarniku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej