Bułeczki zapiekane z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki zapiekane z mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

60 gramów

0.5 pęczka

1

100 gramów

150 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Kajzerki przekrój na pół, usuń miękisz, każdą połówkę posmaruj w środku masłem.

Krok 3

Cebulę drobno posiekaj i podsmaż i przepuść przez maszynkę razem z miękką częścią bułki skropioną mlekiem i mięsem.

Krok 4

Dodaj żółtko i posiekaną natkę pietruszki, dopraw pieprzem.

Krok 1

mięso z kurczaka bez kości ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Schłodź.

Krok 5

Z białka ubij pianę, wymieszaj z masą mięsną. Nadzienie wkładaj do bułeczek.

Krok 6

Posyp tartym serem i zapiekaj ok. 30 min w średnio nagrzanym piekarniku.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej