Bułeczki zapiekane z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki zapiekane z mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

60 gramów

0.5 pęczka

1

100 gramów

150 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Kajzerki przekrój na pół, usuń miękisz, każdą połówkę posmaruj w środku masłem.

Krok 3

Cebulę drobno posiekaj i podsmaż i przepuść przez maszynkę razem z miękką częścią bułki skropioną mlekiem i mięsem.

Krok 4

Dodaj żółtko i posiekaną natkę pietruszki, dopraw pieprzem.

Krok 1

mięso z kurczaka bez kości ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Schłodź.

Krok 5

Z białka ubij pianę, wymieszaj z masą mięsną. Nadzienie wkładaj do bułeczek.

Krok 6

Posyp tartym serem i zapiekaj ok. 30 min w średnio nagrzanym piekarniku.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki zapiekane z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej