
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
60 gramów
0.5 pęczka
1
100 gramów
150 gramów
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Kajzerki przekrój na pół, usuń miękisz, każdą połówkę posmaruj w środku masłem.
Krok 3
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż i przepuść przez maszynkę razem z miękką częścią bułki skropioną mlekiem i mięsem.
Krok 4
Dodaj żółtko i posiekaną natkę pietruszki, dopraw pieprzem.
Krok 1
mięso z kurczaka bez kości ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Schłodź.
Krok 5
Z białka ubij pianę, wymieszaj z masą mięsną. Nadzienie wkładaj do bułeczek.
Krok 6
Posyp tartym serem i zapiekaj ok. 30 min w średnio nagrzanym piekarniku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej