BUŁKA drożdżowa z BORÓWKAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

97 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

10 dekagramów

750 mililitrów

0.75 sztuki

4 sztuki

1 szklanka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozetrzeć drożdże z odrobiną mąki i cukrem.

Krok 2

Dodać resztę mąki, żółtka i roztopioną Kasię, rozrobić i dodać ciepłe mleko.

Krok 3

Odstawić na około 10-15 minut, aby ciasto wyrosło.

Krok 4

Wymieszać z borówkami.

Krok 5

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w temperaturze 180-200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BUŁKA drożdżowa z BORÓWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BUŁKA drożdżowa z BORÓWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BUŁKA drożdżowa z BORÓWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BUŁKA drożdżowa z BORÓWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BUŁKA drożdżowa z BORÓWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BUŁKA drożdżowa z BORÓWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BUŁKA drożdżowa z BORÓWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej