Buraczki nadziewane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki nadziewane

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Do białego sera dodaj szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę wydrążone buraki. Wymieszaj.

Krok 1

Buraki obierz i ugotuj, a następnie zdejmij z ognia i poczekaj do momentu, gdy ostygną.

Krok 2

Buraki pokrój na połówki, a następnie wyjmij z nich środek, zostawiając grubość skórki (około 2 cm).

Krok 4

Do buraków włóż farsz.

Krok 5

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą i połącz z majonezem. Podawaj do buraków. Rada: Buraki nie powinny być zbyt gorące, aby biały ser się nie rozpuścił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej