Buraczki nadziewane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki nadziewane

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Do białego sera dodaj szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę wydrążone buraki. Wymieszaj.

Krok 1

Buraki obierz i ugotuj, a następnie zdejmij z ognia i poczekaj do momentu, gdy ostygną.

Krok 2

Buraki pokrój na połówki, a następnie wyjmij z nich środek, zostawiając grubość skórki (około 2 cm).

Krok 4

Do buraków włóż farsz.

Krok 5

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą i połącz z majonezem. Podawaj do buraków. Rada: Buraki nie powinny być zbyt gorące, aby biały ser się nie rozpuścił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej