Buraczki nadziewane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki nadziewane

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Do białego sera dodaj szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę wydrążone buraki. Wymieszaj.

Krok 1

Buraki obierz i ugotuj, a następnie zdejmij z ognia i poczekaj do momentu, gdy ostygną.

Krok 2

Buraki pokrój na połówki, a następnie wyjmij z nich środek, zostawiając grubość skórki (około 2 cm).

Krok 4

Do buraków włóż farsz.

Krok 5

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą i połącz z majonezem. Podawaj do buraków. Rada: Buraki nie powinny być zbyt gorące, aby biały ser się nie rozpuścił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej