
Składniki
null
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Do białego sera dodaj szczypiorek i pokrojone w drobną kostkę wydrążone buraki. Wymieszaj.
Krok 1
Buraki obierz i ugotuj, a następnie zdejmij z ognia i poczekaj do momentu, gdy ostygną.
Krok 2
Buraki pokrój na połówki, a następnie wyjmij z nich środek, zostawiając grubość skórki (około 2 cm).
Krok 4
Do buraków włóż farsz.
Krok 5
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą i połącz z majonezem. Podawaj do buraków. Rada: Buraki nie powinny być zbyt gorące, aby biały ser się nie rozpuścił.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej