Makaron z warzywami i tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z warzywami i tofu

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 4 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

Krok 2

Marchewkę kroimy w słupki, a cebulę w piórka (ja marchewkę zwykle chwilę podgotowuję, by delikatnie zmiękła). Grzybki mun moczymy w gorącej wodzie przez 15 minut, a następnie gotujemy przez 10-15 minut, odcedzamy i kroimy w cienkie paski.

Krok 3

Mięso mieszamy z fixem.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, chwilę podsmażamy, dodajemy posiekany czosnek i papryczkę oraz imbir. Po ok. 5 minutach dodajemy mięso i smażymy do ścięcia białka.

Krok 5

Podlewamy przyprawą Delikat w płynie. Następnie dodajemy marchewkę i grzybki. Smażymy kilka minut, aby smaki się połączyły i wrzucamy odcedzony makaron. Dobrze mieszamy i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej