Makaron z warzywami i tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron z warzywami i tofu

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 4 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

Krok 2

Marchewkę kroimy w słupki, a cebulę w piórka (ja marchewkę zwykle chwilę podgotowuję, by delikatnie zmiękła). Grzybki mun moczymy w gorącej wodzie przez 15 minut, a następnie gotujemy przez 10-15 minut, odcedzamy i kroimy w cienkie paski.

Krok 3

Mięso mieszamy z fixem.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, chwilę podsmażamy, dodajemy posiekany czosnek i papryczkę oraz imbir. Po ok. 5 minutach dodajemy mięso i smażymy do ścięcia białka.

Krok 5

Podlewamy przyprawą Delikat w płynie. Następnie dodajemy marchewkę i grzybki. Smażymy kilka minut, aby smaki się połączyły i wrzucamy odcedzony makaron. Dobrze mieszamy i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej