
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
250 gramów
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 4 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
Krok 2
Marchewkę kroimy w słupki, a cebulę w piórka (ja marchewkę zwykle chwilę podgotowuję, by delikatnie zmiękła). Grzybki mun moczymy w gorącej wodzie przez 15 minut, a następnie gotujemy przez 10-15 minut, odcedzamy i kroimy w cienkie paski.
Krok 3
Mięso mieszamy z fixem.
Krok 4
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, chwilę podsmażamy, dodajemy posiekany czosnek i papryczkę oraz imbir. Po ok. 5 minutach dodajemy mięso i smażymy do ścięcia białka.
Krok 5
Podlewamy przyprawą Delikat w płynie. Następnie dodajemy marchewkę i grzybki. Smażymy kilka minut, aby smaki się połączyły i wrzucamy odcedzony makaron. Dobrze mieszamy i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej