Makaron z warzywami i tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z warzywami i tofu

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 4 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

Krok 2

Marchewkę kroimy w słupki, a cebulę w piórka (ja marchewkę zwykle chwilę podgotowuję, by delikatnie zmiękła). Grzybki mun moczymy w gorącej wodzie przez 15 minut, a następnie gotujemy przez 10-15 minut, odcedzamy i kroimy w cienkie paski.

Krok 3

Mięso mieszamy z fixem.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, chwilę podsmażamy, dodajemy posiekany czosnek i papryczkę oraz imbir. Po ok. 5 minutach dodajemy mięso i smażymy do ścięcia białka.

Krok 5

Podlewamy przyprawą Delikat w płynie. Następnie dodajemy marchewkę i grzybki. Smażymy kilka minut, aby smaki się połączyły i wrzucamy odcedzony makaron. Dobrze mieszamy i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z warzywami i tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej