Buraczki z wiśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki z wiśniami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki, obierz i ugotuj w wodzie doprawionej Bulionem na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Następnie umyj wiśnie wydryluj. Możesz je przekroić na pół.

Krok 3

Włóż przygotowane buraki i wiśnie do miski i wymieszaj. Całość polej śmietaną i ponownie wymieszaj. Podawaj jako surówkę do obiadu lub jako oddzielne danie.

Krok 4

Po schłodzeniu pokrój na drobne kawałki (możesz też zetrzeć je na tarce).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej