
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki, obierz i ugotuj w wodzie doprawionej Bulionem na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Następnie umyj wiśnie wydryluj. Możesz je przekroić na pół.
Krok 3
Włóż przygotowane buraki i wiśnie do miski i wymieszaj. Całość polej śmietaną i ponownie wymieszaj. Podawaj jako surówkę do obiadu lub jako oddzielne danie.
Krok 4
Po schłodzeniu pokrój na drobne kawałki (możesz też zetrzeć je na tarce).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej