Cappuccino z biszkoptami ;)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

0.75 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżki

1.5 łyżeczki

krem:

50 dekagramów

0.75 szklanki

1.3 szklanki

4 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dalej ubijając, dodać cukier i żółtka.

Krok 2

Następnie dodać wodę i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Delikatnie wymieszać.

Krok 4

Ciasto wylać na wysmarowaną Kasią prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm.

Krok 5

Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170 °C.

Krok 6

Ostudzony biszkopt przekroić na dwie części.

Krok 7

Miękką Kasię utrzeć na puszystą masę.

Krok 8

Dalej ucierając dodawać po kolei cukier puder, serki homogenizowane i mleko w proszku.

Krok 9

Powstałą masę waniliową podzielić na trzy części.

Krok 10

Cappuccino czekoladowe (1/3 szklanki cappuccino odsypać) rozpuścić w 2,5 szklanki gorącej wody i ostudzić.

Krok 11

Jedną część biszkoptu nasączyć cappuccino, na niego wyłożyć jedną część masy waniliowej, potem biszkopty maczane w cappuccino, drugą część masy waniliowej, drugą część nasączonego biszkoptu i ostatnią część masy waniliowej.

Krok 12

Wierzch ciasta posypać cappuccino.

Krok 13

Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cappuccino z biszkoptami ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cappuccino z biszkoptami ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cappuccino z biszkoptami ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cappuccino z biszkoptami ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cappuccino z biszkoptami ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cappuccino z biszkoptami ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cappuccino z biszkoptami ;) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej