Chlebek bananowy z wiśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij
Chlebek bananowy z wiśniami

Składniki

4 sztuki

0.3 szklanki

0.75 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1.5 szklanki

wierzch:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym naczyniu wymieszać roztopioną Kasię z rozgniecionymi bananami.

Krok 2

Wmieszać cukier, roztrzepane jajko, wanilię.

Krok 3

Na końcu dodać mąkę wymieszaną z sodą i szczyptą soli. Wymieszać.

Krok 4

Dodać wiśnie, przełożyć do keksówki i posypać płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebek bananowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebek bananowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebek bananowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebek bananowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebek bananowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebek bananowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebek bananowy z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto z morelami i bezą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chlebek bananowy z wiśniamiChlebek bananowy z wiśniami

Nagła ochota na coś słodkiego lub niezapowiedziani goście? Ten przepis na chlebek bananowy z wiśniami pozwoli szybko uratować sytuację, a przy tym jest naprawdę prosty i nieskomplikowany. Wystarczy kilka podstawowych produktów, które znajdą się w każdej kuchni, owoce oraz margaryna, i można przystąpić do dzieła. Cała praca wymaga jedynie stopniowego wymieszania składników i przełożenia ich do keksówki. Pozostaje tylko udekorować ciasto – choć nie jest to konieczne, niecierpliwi mogą od razu włożyć je do gorącego piekarnika i obserwować, jak rośnie. Nie trzeba czekać na nie długo. Całość jest puszysta, delikatna, słodycz bananów świetnie współgra w niej z kwaśnym smakiem wiśni. Bardzo dobrze pasuje jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty, sprawdzi się też jako słodkie drugie śniadanie albo szybka przekąska. Łatwo je zapakować i zabrać do pracy albo w podróż. Masz ochotę spróbować, jak smakuje chlebek? Koniecznie wypróbuj ten przepis.