Chocolate Chip Cookies - Ciasteczka z czekoladą
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
0.5 łyżeczki
140 gramów
3 łyżki
3 sztuki
2 szklanki
225 gramów
140 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj sodę oraz sól i wymieszaj.
Krok 2
Czekoladę, orzechy oraz rodzynki bardzo drobno posiekaj.
Krok 3
Masło przełóż do miski i ubij mikserem na krem. Dodaj cukier biały i brązowy i ubij na puszystą masę.
Krok 4
Teraz kolejno wbijaj jaja i nadal miksuj. Na koniec dodaj aromat waniliowy.
Krok 5
Do masy dodawaj stopniowo mąkę i miksuj. Na koniec wrzuć czekoladę, orzechy i rodzynki. Masa powinna być gęsta, a jeżeli nie jest, to włóż ją do zamrażarki na 15 minut.
Krok 6
Blachę do pieczenia wyłóż papierem.
Krok 7
Z masy nakładaj po 2 łyżki na jedno ciasteczko. Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz do momentu, gdy ciasteczka się zarumienią.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej