Pilaw z dzikim ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

65

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

3 sztuki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

4 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż dokładnie opłukaj, dodaj sól i wrzuć do bulionu Knorr. Gotuj pod przykryciem przez 45 minut, tak by ryż był miękki i wchłonie prawie cały bulion.

Krok 2

Pieczarki pokrój na plasterki, selera i cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 3

Ryż odsącz i przykryj, aby nie wystygł.

Krok 4

Na 2 łyżki rozgrzanego masła wrzuć cebulę i selera i duś, do momentu gdy będą miękkie.

Krok 5

Dorzuć czosnek i smaż jeszcze przez 2 minuty.

Krok 6

Wszystko dorzuć do ryżu.

Krok 7

Rozgrzej pozostałe masło i podsmaż grzyby, po czym dodaj je do ryżu. Wrzuć również posiekaną natką i tymianek. Wszystko razem dobrze wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw z dzikim ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw z dzikim ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw z dzikim ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw z dzikim ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw z dzikim ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw z dzikim ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw z dzikim ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placek jogurtowy
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej