Ciasteczka miodowe z migdałami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

21

72 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

237 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

160 gramów

0.33 opakowania

30 gramów

2 łyżki

20 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

30 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuść w rondelku.

Krok 2

Jajko roztrzep z mlekiem i cukrem.

Krok 3

Mąkę przesiej do miski, wymieszaj z drożdżami, masą jajeczną i stopioną, ostudzoną Kasią.

Krok 4

Wszystko dokładnie wyrób, a następnie odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 5

Wyrośnięte ciasto zagnieć jeszcze raz i rozwałkuj na placek o boku ok. 15 cm i grubości 0,5 cm.

Krok 6

Placek posmaruj miodem, posyp posiekanymi orzechami i zwiń w roladę.

Krok 7

Odcinaj z niej talarki 1,5 cm grubości.

Krok 8

Ciasteczka układaj na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, dociskając je lekko palcami.

Krok 9

Następnie posmaruj je białkiem i ułóż na każdym migdałek.

Krok 10

Piecz w 180 st. C około 15 minut.

Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka miodowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka miodowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka miodowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka miodowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka miodowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka miodowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka miodowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kulki z herbatników
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej