Ciasteczka prababci Gieni

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

25 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki ciasta siekamy w malakserze. Gdy ciasto nabierze jednolitej, gładkiej konsystencji, zawijamy w folie i wkładamy na 2 godz. do zamrażalnika lodówki.

Krok 2

Wychłodzone dzielimy na części, cienko rozwałkowujemy, wycinamy ciekawe kształty, układamy na delikatnie posmarowanej tłuszczem blaszce.

Krok 3

Zrumienione zdejmujemy z blaszki, układamy na paterze w piękny wysoki stos.

Krok 4

Posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Miodowe ze słonecznikiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej