Ciasteczka prababci Gieni

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki ciasta siekamy w malakserze. Gdy ciasto nabierze jednolitej, gładkiej konsystencji, zawijamy w folie i wkładamy na 2 godz. do zamrażalnika lodówki.

Krok 2

Wychłodzone dzielimy na części, cienko rozwałkowujemy, wycinamy ciekawe kształty, układamy na delikatnie posmarowanej tłuszczem blaszce.

Krok 3

Zrumienione zdejmujemy z blaszki, układamy na paterze w piękny wysoki stos.

Krok 4

Posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka prababci Gieni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej