ciasteczka z dziurką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij
ciasteczka z dziurką

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

10 dekagramów

2 sztuki

null gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozrobić na sucho (bez mleka) z dwiema łyżeczkami cukru, drożdże nie mają rosnąć, należy je od razu połączyć z mąką, Kasią, jajkami, cukrem zwykłym i waniliowym i zagnieść.

Krok 2

Zagniecione ciasto rozwałkować na taką samą grubość jak na pierogi i wykrawać parami ciasteczka (salaterką, żeby nie były zbyt duże).

Krok 3

Jedno musi być całe, a w drugiej wykroić małą dziurkę.

Krok 4

Środek ciastek posmarować marmoladą truskawkową i składać ciastka do siebie.

Krok 5

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasteczka dla diabetyków
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej