Ciastka delicje przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciastka delicje

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

300 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

null

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj mąkę z masłem, a następnie dodaj cukier, śmietanę i pozostałe składniki.

Krok 2

Wyrób ciasto i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Ciasto cienko rozwałkuj i małą szklaneczką wykrój nieduże kółeczka.

Krok 4

Piecz w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu na środku każdego ciastka połóż pół łyżeczki dżemu, a wierzch polej polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej