
Składniki
2 łyżki
300 gramów
150 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
null
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj mąkę z masłem, a następnie dodaj cukier, śmietanę i pozostałe składniki.
Krok 2
Wyrób ciasto i wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 3
Ciasto cienko rozwałkuj i małą szklaneczką wykrój nieduże kółeczka.
Krok 4
Piecz w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu na środku każdego ciastka połóż pół łyżeczki dżemu, a wierzch polej polewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej