Ciastka delicje przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciastka delicje

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

300 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

null

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj mąkę z masłem, a następnie dodaj cukier, śmietanę i pozostałe składniki.

Krok 2

Wyrób ciasto i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Ciasto cienko rozwałkuj i małą szklaneczką wykrój nieduże kółeczka.

Krok 4

Piecz w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu na środku każdego ciastka połóż pół łyżeczki dżemu, a wierzch polej polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej