Ciasto Bezowe z karmelem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null gramów

300 mililitrów

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

250 mililitrów

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

I warstwa: mleko, budyń, cukier zagotować, ostudzić.

Krok 2

Później Kasię miksować z budyniem na gładką masę.

Krok 3

II warstwa: Na biszkopt wyłożyć masę budyniową i poukładać na krem bezy.

Krok 4

Między nimi polać karmelem lub adwokatem.

Krok 5

III warstwa: Na patelni usmażyć łyżkę Kasi, łyżkę cukru i kokos.

Krok 6

Po przesmażeniu ostudzić i posypać na bezy i karmel (lub advocat).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej