Ciasto Bezowe z karmelem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

250 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

I warstwa: mleko, budyń, cukier zagotować, ostudzić.

Krok 2

Później Kasię miksować z budyniem na gładką masę.

Krok 3

II warstwa: Na biszkopt wyłożyć masę budyniową i poukładać na krem bezy.

Krok 4

Między nimi polać karmelem lub adwokatem.

Krok 5

III warstwa: Na patelni usmażyć łyżkę Kasi, łyżkę cukru i kokos.

Krok 6

Po przesmażeniu ostudzić i posypać na bezy i karmel (lub advocat).

1

Opinie o przepisie

  • Gabriela Żurkowska

    Gabriela Żurkowska , 27.03.2020

    TAK. W wersji z karmelem warto by było posypać warstwę karmelową niewielką ilością gruboziarnistej soli, żeby przełamać trochę słodycz :) ale ogólnie wygląda jak niebo w gębie ;D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Bezowe z karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Puchate ciasto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej