Ciasto jogurtowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto jogurtowe

Autor: wajola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

2 szczypty

1 szklanka

4 sztuki

2 szklanki

3 łyżeczki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 wersja – posypane cukrem pudrem. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 C Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, cukier, szczyptę soli, proszek do pieczenia. Następnie dodać jajka, olej i jogurt. Miksować 3 min. na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką małej prostokątnej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 min.

Krok 2

2 wersja – ciasto ze śliwkami. Do ciasta dodaj garść suszonych śliwek pokrojonych na pół.

Krok 3

3 wersja – ciasto z brzoskwiniami i galaretkę. Na upieczone ciasto wykładamy brzoskwinie z puszki a następnie zalewamy galaretką. Ciasto wkładamy na ok 2 godziny do lodówki, aby galaretka się ścięła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cannelloni po bolońsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej