Ciasto korzenne ze śliwkami w czekoladzie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

1.5 szklanki

3 łyżki

0.75 szklanki

1 opakowanie

1 łyżeczka

75 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki, zalać rumem i sokiem z cytryny.

Krok 2

Czekoladę połamać na kawałeczki, dolać mleko i rozpuścić w kuchence mikrofalowej. Połączyć czekoladę ze śliwkami.

Krok 3

Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać po jednym jajku i miksować dalej. Suche składniki ciasta wymieszać, dodawać po trochu do ucieranego ciasta.

Krok 4

Połowę ciasta wyłożyć do tortownicy wysmarowanej Kasią i wyłożonej papierem.

Krok 5

Na to dać śliwki, przykryć resztą ciasta.

Krok 6

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st.C i piec przez 40 minut. Gotowe posypać cukrem pudrem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto korzenne ze śliwkami w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto korzenne ze śliwkami w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto korzenne ze śliwkami w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto korzenne ze śliwkami w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto korzenne ze śliwkami w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto korzenne ze śliwkami w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto korzenne ze śliwkami w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej