Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej)

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

125 mililitrów

250 mililitrów

8 łyżeczek

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kwiaty akacji (robinii akacjowej) muszą być rozwinięte. Zbieraj je w bezdeszczowy dzień. Nie myj, ale rozłóż na białej ściereczce i przejrzyć czy nie mają lokatorów.

Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - Krok 1

Krok 2

Mieszankę na Puszyste Placki Knorr wsyp do miski. Mieszając rózgą wlewaj piwo - mieszaj aż ciasto będzie gładkie , o konsystencji gęstej śmietany.

Krok 3

Wsyp kwiaty akacji, wymieszaj żeby wszystkie pokryły się ciastem. Na patelni rozgrzej część oleju, kładź porcje ciasta nakładając je łyżką. Smaż aż będą ładnie zumienione z obu stron.

Krok 4

Po usmażeniu przełóż na ręcznik papierowy żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i ew. posypką cukrową. Podawaj jeszcze ciepłe bo takie są najsmaczniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z kwiatami akacji (robinii akacjowej) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej