Ciasto miodowe z masą grysikową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

14

322 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

545 osób wydrukowało

Pobierz pdf

254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

3 łyżki

masa:

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 szklanki

2 szklanki

4 łyżki

polewa:

8 łyżeczek

8 łyżeczek

0.5 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników upiec 3 placki.

Krok 2

Przygotować masę: grysik wsypać na zimne mleko.

Krok 3

Gotować, ciągle mieszając, po ugotowaniu dobrze wystudzić.

Krok 4

Wstawić na chwilę do lodówki.

Krok 5

Kasię utrzeć z cukrem, dodać zimny grysik i aromat.

Krok 6

Upieczone placki przełożyć masą grysikową, polać przygotowaną polewą, można posypać wiórkami kokosowymi.

2

Opinie o przepisie

  • Jolanta Kord

    Jolanta Kord, 15.12.2016

    Cos w tym ciescie za mało margaryny,Tylko jedna łyżeczka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Kamińska

    Marta Kamińska, 21.12.2015

    Na jaką wielkość blachy jest to przepis?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto miodowe z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto miodowe z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto miodowe z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto miodowe z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto miodowe z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto miodowe z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto miodowe z masą grysikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej