Ciasto pod pierzynką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

106 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

5 łyżek

1 opakowanie

wierzch:

5 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

krem:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrobić ciasto.

Krok 2

3/4 ciasta rozłożyć na średniej wielkości blasze, 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika.

Krok 3

Na cieście ułożyć połówki śliwek (dosyć gęsto).

Krok 4

Następnie ubić białka, dodając stopniowo cukier, a pod koniec ubijania budyń śmietankowy.

Krok 5

Pierzynkę wykładamy na śliwki.

Krok 6

Pozostałe ciasto z zamrażalnika ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej