Ciasto śliwkowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 kilograma

4 sztuki

24 dekagramy

1 łyżeczka

28 dekagramów

1.5 dekagrama

1

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki umyć, osuszyć i usunąć pestki.

Krok 2

Kasię ucierać, aż będzie miała konsystencje śmietany i dodawać po 1 jajku, po trochu cukru i cukru waniliowego, ciągle ucierając.

Krok 3

Pod koniec dać przesiane mąki i proszek do pieczenia.

Krok 4

Blachę wysmarować Kasią. 3/4 ciasta wylać na blachę i ułożyć na cieście śliwki, po czym zalać resztą ciasta.

Krok 5

Piec w temperaturze 170 stopni, aż ciasto będzie zarumienione.

Krok 6

Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto śliwkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej