Ciasto z owocami sezonowymi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1.5 szklanki

1 sztuka

5 sztuk

1 opakowanie

2 łyżeczki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.

Krok 2

Dodajemy mąkę oraz roztopioną, troszkę przestudzoną Kasię, na koniec proszek do pieczenia.

Krok 3

Blaszkę lub tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.

Krok 4

Wylewamy ciasto i układamy brzoskwinie pokrojone w cząsteczki.

Krok 5

Pieczemy na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z owocami sezonowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z owocami sezonowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z owocami sezonowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z owocami sezonowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z owocami sezonowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z owocami sezonowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z owocami sezonowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej