
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i każdego pokrój na 4 części.
Krok 2
Na kawałku folii aluminiowej połóż ćwiartkę ziemniaka, posyp koperkiem i daj odrobinę masła.
Krok 4
Rogi folii zawiń, jak cukierki i zapiekaj około 25 minut w nagrzanym piekarniku lub na grillu. Podawaj na ciepło.
Krok 3
Oprósz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej