Cukierki z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukierki z ziemniaków

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i każdego pokrój na 4 części.

Krok 2

Na kawałku folii aluminiowej połóż ćwiartkę ziemniaka, posyp koperkiem i daj odrobinę masła.

Krok 4

Rogi folii zawiń, jak cukierki i zapiekaj około 25 minut w nagrzanym piekarniku lub na grillu. Podawaj na ciepło.

Krok 3

Oprósz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukierki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukierki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukierki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukierki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukierki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukierki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukierki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukierki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej