Czekolada na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekolada na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 mililitrów

null

200 mililitrów

1 sztuka

null

0.5 sztuki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotuj razem ze śmietanką, dodaj połamane w kostki czekolady i podgrzej do momentu, aż składniki dokładnie się połączą.

Krok 2

Dopraw szczyptą mielonej papryczki chili. Na dno wysokich szklanek wlej odrobinę likieru i wlej powoli gorącą czekoladę.

Krok 3

Ułóż na wierzchu bitą śmietanę i oprósz kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej