Czekolada na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekolada na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 mililitrów

null

200 mililitrów

1 sztuka

null

0.5 sztuki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotuj razem ze śmietanką, dodaj połamane w kostki czekolady i podgrzej do momentu, aż składniki dokładnie się połączą.

Krok 2

Dopraw szczyptą mielonej papryczki chili. Na dno wysokich szklanek wlej odrobinę likieru i wlej powoli gorącą czekoladę.

Krok 3

Ułóż na wierzchu bitą śmietanę i oprósz kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kopiec kreta na blachę
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej