
Składniki
700 mililitrów
null
200 mililitrów
1 sztuka
null
0.5 sztuki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotuj razem ze śmietanką, dodaj połamane w kostki czekolady i podgrzej do momentu, aż składniki dokładnie się połączą.
Krok 2
Dopraw szczyptą mielonej papryczki chili. Na dno wysokich szklanek wlej odrobinę likieru i wlej powoli gorącą czekoladę.
Krok 3
Ułóż na wierzchu bitą śmietanę i oprósz kakao.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej