
Składniki
700 mililitrów
null
200 mililitrów
1 sztuka
null
0.5 sztuki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotuj razem ze śmietanką, dodaj połamane w kostki czekolady i podgrzej do momentu, aż składniki dokładnie się połączą.
Krok 2
Dopraw szczyptą mielonej papryczki chili. Na dno wysokich szklanek wlej odrobinę likieru i wlej powoli gorącą czekoladę.
Krok 3
Ułóż na wierzchu bitą śmietanę i oprósz kakao.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej