Czekolada na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekolada na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 mililitrów

null

200 mililitrów

1 sztuka

null

0.5 sztuki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotuj razem ze śmietanką, dodaj połamane w kostki czekolady i podgrzej do momentu, aż składniki dokładnie się połączą.

Krok 2

Dopraw szczyptą mielonej papryczki chili. Na dno wysokich szklanek wlej odrobinę likieru i wlej powoli gorącą czekoladę.

Krok 3

Ułóż na wierzchu bitą śmietanę i oprósz kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekolada na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej