Czekoladowe poduszeczki z naleśników przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe poduszeczki z naleśników

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
1693 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 mililitrów

1.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 szklanki

null

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, cukru, mąki, mleka, wody, oleju oraz kakao przygotuj płynne, jednolite ciasto. Następnie na rozgrzanej, lekko posmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 1

Krok 2

Połowę czekolady zetrzyj na drobne wiórki – drugą część rozpuść w wodnej kąpieli.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanej, suchej patelni upraż oddzielnie orzechy, a następnie migdały.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 3

Krok 4

Rozłożone naleśniki posmaruj serkiem, posyp uprażonymi migdałami i orzechami, a następnie oprósz wiórkami z czekolady.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 4

Krok 5

Całość zwiń, podobnie jak tradycyjne krokiety, w kwadratowe poduszeczki. Gotowe ułóż na talerzu i udekoruj polewając rozpuszczoną czekoladą oraz świeżą miętą i upalonymi płatkami migdałowymi.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

2

Opinie o przepisie

  • Zofia Harazd

    Zofia Harazd , 10.04.2020

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna B****

    Katarzyna B**** , 10.10.2015

    super i pycha!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej