Czekoladowo-śmietankowy sernik na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 gramów

1 opakowanie

1 kilogram

200 mililitrów

1 opakowanie

0.75 szklanki

1 opakowanie

2 opakowania

6 łyżek

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortownicę natłuścić Kasią i wyłożyć spód i boki paskami foli.

Krok 2

Biszkopty nasączyć w soku pomarańczowym i wyłożyć nimi tortownicę o średnicy 30 cm.

Krok 3

Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę dobrze ubić, dodać 1/2 szklanki cukru pudru, ser z wiaderka. Masę podzielić na dwie części.

Krok 4

Do jednej dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, kakao i rozpuszczoną żelatynę (3 łyżki żelatyny rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody) i wylać na biszkopty. Dać do lodówki do stężenia.

Krok 5

Następnie wylać na masę czekoladową tężejącą galaretkę wiśniową, ponownie wstawić do lodówki.

Krok 6

Na masę śmietanową ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.

Krok 7

Wstawić na 2 godziny do lodówki. Dobór smaku galaretek i owoców jest sprawą indywidualną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowo-śmietankowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowo-śmietankowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowo-śmietankowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowo-śmietankowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowo-śmietankowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowo-śmietankowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowo-śmietankowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej