Danie z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 mililitrów

300 mililitrów

1.5 łyżeczki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz fasolę pod bieżącą wodą. Przełóż do miski, zalej wodą i mocz całą noc.

Krok 2

Następnie przełóż fasolę do garnka z wodą, gotuj przez 30 minut. Osącz i odstaw.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę pokrojoną w plasterki i smaż, do momentu kiedy nabierze złocistego koloru.

Krok 4

Dodaj imbir, czosnek, chilli, sól, kolendrę i kminek. Smaż na wolnym ogniu 5 minut, ciągle mieszając.

Krok 5

Wlej 150 ml wody i gotuj pod przykryciem do chwili gdy woda wyparuje.

Krok 6

Następnie dodaj fasolę, wymieszaj i smaż jeszcze 5 minut, ciągle mieszając. Posyp posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie z fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Skubaniec z wiśniami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej