
Składniki
2 sztuki
150 mililitrów
300 mililitrów
1.5 łyżeczki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz fasolę pod bieżącą wodą. Przełóż do miski, zalej wodą i mocz całą noc.
Krok 2
Następnie przełóż fasolę do garnka z wodą, gotuj przez 30 minut. Osącz i odstaw.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę pokrojoną w plasterki i smaż, do momentu kiedy nabierze złocistego koloru.
Krok 4
Dodaj imbir, czosnek, chilli, sól, kolendrę i kminek. Smaż na wolnym ogniu 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 5
Wlej 150 ml wody i gotuj pod przykryciem do chwili gdy woda wyparuje.
Krok 6
Następnie dodaj fasolę, wymieszaj i smaż jeszcze 5 minut, ciągle mieszając. Posyp posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej