
Składniki
2 sztuki
150 mililitrów
300 mililitrów
1.5 łyżeczki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz fasolę pod bieżącą wodą. Przełóż do miski, zalej wodą i mocz całą noc.
Krok 2
Następnie przełóż fasolę do garnka z wodą, gotuj przez 30 minut. Osącz i odstaw.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę pokrojoną w plasterki i smaż, do momentu kiedy nabierze złocistego koloru.
Krok 4
Dodaj imbir, czosnek, chilli, sól, kolendrę i kminek. Smaż na wolnym ogniu 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 5
Wlej 150 ml wody i gotuj pod przykryciem do chwili gdy woda wyparuje.
Krok 6
Następnie dodaj fasolę, wymieszaj i smaż jeszcze 5 minut, ciągle mieszając. Posyp posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej