
Składniki
2 sztuki
150 mililitrów
300 mililitrów
1.5 łyżeczki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz fasolę pod bieżącą wodą. Przełóż do miski, zalej wodą i mocz całą noc.
Krok 2
Następnie przełóż fasolę do garnka z wodą, gotuj przez 30 minut. Osącz i odstaw.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę pokrojoną w plasterki i smaż, do momentu kiedy nabierze złocistego koloru.
Krok 4
Dodaj imbir, czosnek, chilli, sól, kolendrę i kminek. Smaż na wolnym ogniu 5 minut, ciągle mieszając.
Krok 5
Wlej 150 ml wody i gotuj pod przykryciem do chwili gdy woda wyparuje.
Krok 6
Następnie dodaj fasolę, wymieszaj i smaż jeszcze 5 minut, ciągle mieszając. Posyp posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























