
Składniki
1 sztuka
null
null
null
500 gramów
null
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj pod bieżącą wodą, osusz i podziel na porcje.
Krok 2
Obtocz w mące i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z cebulką posiekaną w cienkie plasterki lub piórka.
Krok 3
Podlej odrobiną wody, dodaj kminek i duś na małym ogniu pod przykryciem do czasu gdy będą miękkie.
Krok 4
W razie potrzeby podlej wodą. Dopraw do smaku i delikatne żeberka możesz podawać na stół.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej