Delikatne duszone żeberka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne duszone żeberka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

500 gramów

null

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka umyj pod bieżącą wodą, osusz i podziel na porcje.

Krok 2

Obtocz w mące i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z cebulką posiekaną w cienkie plasterki lub piórka.

Krok 3

Podlej odrobiną wody, dodaj kminek i duś na małym ogniu pod przykryciem do czasu gdy będą miękkie.

Krok 4

W razie potrzeby podlej wodą. Dopraw do smaku i delikatne żeberka możesz podawać na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne duszone żeberka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej