Składniki
1 sztuka
null
null
null
500 gramów
null
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka umyj pod bieżącą wodą, osusz i podziel na porcje.
Krok 2
Obtocz w mące i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z cebulką posiekaną w cienkie plasterki lub piórka.
Krok 3
Podlej odrobiną wody, dodaj kminek i duś na małym ogniu pod przykryciem do czasu gdy będą miękkie.
Krok 4
W razie potrzeby podlej wodą. Dopraw do smaku i delikatne żeberka możesz podawać na stół.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej