Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i marchew ugotuj , ostudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i ogórka pokroić w kostkę , dodać do warzyw.
Krok 3
Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem. W naczyniu poukładaj śledzie, na śledzie warzywa , następnie sos majonezowy. Na górę posyp starty ser i dodaj pietruszkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejŚledzie pod pierzynką
Jeśli szukasz pomysłu na smaczną, szybką sałatkę z dodatkiem śledzi, spróbuj przepisu, w którym serwuje się je z warzywami pod majonezowo-serową pierzynką. Intensywny smak śledzi złagodzony gotowaną marchewką, ziemniakami i podkreślony przez słodkawe ogórki konserwowe to propozycja dla wszystkich miłośników tych ryb. Popularną potrawę w proponowanej w przepisie wersji podasz na wiele ciekawych sposobów. Śledzie pod pierzynką możesz zaserwować w przeźroczystych, szerokich szklankach, jak również układając składniki warstwowo w dużej przezroczystej salaterce. Otrzymasz wtedy ładnie wyglądającą, efektowną przekąskę, która razem z krakersami, Twoim ulubionym pieczywem lub serowymi pikantnymi paluszkami z ciasta francuskiego, stanie się smaczną kolacją. Lubisz śledzie w każdym wydaniu? Koniecznie skorzystaj z naszego przepisu i spróbuj ich pod majonezowo-serową pierzynką.