Śledzie pod pierzynką

Autor: Anna

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchew ugotuj , ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i ogórka pokroić w kostkę , dodać do warzyw.

Krok 3

Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem. W naczyniu poukładaj śledzie, na śledzie warzywa , następnie sos majonezowy. Na górę posyp starty ser i dodaj pietruszkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledzie pod pierzynkąŚledzie pod pierzynką

Jeśli szukasz pomysłu na smaczną, szybką sałatkę z dodatkiem śledzi, spróbuj przepisu, w którym serwuje się je z warzywami pod majonezowo-serową pierzynką. Intensywny smak śledzi złagodzony gotowaną marchewką, ziemniakami i podkreślony przez słodkawe ogórki konserwowe to propozycja dla wszystkich miłośników tych ryb. Popularną potrawę w proponowanej w przepisie wersji podasz na wiele ciekawych sposobów. Śledzie pod pierzynką możesz zaserwować w przeźroczystych, szerokich szklankach, jak również układając składniki warstwowo w dużej przezroczystej salaterce. Otrzymasz wtedy ładnie wyglądającą, efektowną przekąskę, która razem z krakersami, Twoim ulubionym pieczywem lub serowymi pikantnymi paluszkami z ciasta francuskiego, stanie się smaczną kolacją. Lubisz śledzie w każdym wydaniu? Koniecznie skorzystaj z naszego przepisu i spróbuj ich pod majonezowo-serową pierzynką.