Śledzie pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Śledzie pod pierzynką

Autor: Anna

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchew ugotuj , ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i ogórka pokroić w kostkę , dodać do warzyw.

Krok 3

Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem. W naczyniu poukładaj śledzie, na śledzie warzywa , następnie sos majonezowy. Na górę posyp starty ser i dodaj pietruszkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledzie pod pierzynkąŚledzie pod pierzynką

Jeśli szukasz pomysłu na smaczną, szybką sałatkę z dodatkiem śledzi, spróbuj przepisu, w którym serwuje się je z warzywami pod majonezowo-serową pierzynką. Intensywny smak śledzi złagodzony gotowaną marchewką, ziemniakami i podkreślony przez słodkawe ogórki konserwowe to propozycja dla wszystkich miłośników tych ryb. Popularną potrawę w proponowanej w przepisie wersji podasz na wiele ciekawych sposobów. Śledzie pod pierzynką możesz zaserwować w przeźroczystych, szerokich szklankach, jak również układając składniki warstwowo w dużej przezroczystej salaterce. Otrzymasz wtedy ładnie wyglądającą, efektowną przekąskę, która razem z krakersami, Twoim ulubionym pieczywem lub serowymi pikantnymi paluszkami z ciasta francuskiego, stanie się smaczną kolacją. Lubisz śledzie w każdym wydaniu? Koniecznie skorzystaj z naszego przepisu i spróbuj ich pod majonezowo-serową pierzynką.