
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i marchew ugotuj , ostudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i ogórka pokroić w kostkę , dodać do warzyw.
Krok 3
Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem. W naczyniu poukładaj śledzie, na śledzie warzywa , następnie sos majonezowy. Na górę posyp starty ser i dodaj pietruszkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Śledzie pod pierzynką
Jeśli szukasz pomysłu na smaczną, szybką sałatkę z dodatkiem śledzi, spróbuj przepisu, w którym serwuje się je z warzywami pod majonezowo-serową pierzynką. Intensywny smak śledzi złagodzony gotowaną marchewką, ziemniakami i podkreślony przez słodkawe ogórki konserwowe to propozycja dla wszystkich miłośników tych ryb. Popularną potrawę w proponowanej w przepisie wersji podasz na wiele ciekawych sposobów. Śledzie pod pierzynką możesz zaserwować w przeźroczystych, szerokich szklankach, jak również układając składniki warstwowo w dużej przezroczystej salaterce. Otrzymasz wtedy ładnie wyglądającą, efektowną przekąskę, która razem z krakersami, Twoim ulubionym pieczywem lub serowymi pikantnymi paluszkami z ciasta francuskiego, stanie się smaczną kolacją. Lubisz śledzie w każdym wydaniu? Koniecznie skorzystaj z naszego przepisu i spróbuj ich pod majonezowo-serową pierzynką.