Śledzie pod pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie pod pierzynką

Autor: Anna

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i marchew ugotuj , ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i ogórka pokroić w kostkę , dodać do warzyw.

Krok 3

Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem. W naczyniu poukładaj śledzie, na śledzie warzywa , następnie sos majonezowy. Na górę posyp starty ser i dodaj pietruszkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie pod pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Śledzie pod pierzynkąŚledzie pod pierzynką

Jeśli szukasz pomysłu na smaczną, szybką sałatkę z dodatkiem śledzi, spróbuj przepisu, w którym serwuje się je z warzywami pod majonezowo-serową pierzynką. Intensywny smak śledzi złagodzony gotowaną marchewką, ziemniakami i podkreślony przez słodkawe ogórki konserwowe to propozycja dla wszystkich miłośników tych ryb. Popularną potrawę w proponowanej w przepisie wersji podasz na wiele ciekawych sposobów. Śledzie pod pierzynką możesz zaserwować w przeźroczystych, szerokich szklankach, jak również układając składniki warstwowo w dużej przezroczystej salaterce. Otrzymasz wtedy ładnie wyglądającą, efektowną przekąskę, która razem z krakersami, Twoim ulubionym pieczywem lub serowymi pikantnymi paluszkami z ciasta francuskiego, stanie się smaczną kolacją. Lubisz śledzie w każdym wydaniu? Koniecznie skorzystaj z naszego przepisu i spróbuj ich pod majonezowo-serową pierzynką.