Dorsz w sosie musztardowo- pieprzowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dorsz w sosie musztardowo- pieprzowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżka

200 mililitrów

null

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

200 mililitrów

180 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotuj w osolonej wodzie przez 20 minut.

Krok 2

W 100 ml wina i 2 szklankach wody blanszuj filety maksymalnie przez 15 minut.

Krok 3

1 łyżkę masła z 1 łyżką mąki podsmaż, po czym rozmieszaj z 100 ml wina.

Krok 4

Następnie dodaj śmietanę, wywar i gotuj przez 10 minut stale mieszając.

Krok 5

Przypraw wermutem, musztardą i solą. Ziemniaki wymieszaj z 2 łyżkami masła, natką i solą. Gotowe danie ułóż na talerzach i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie musztardowo- pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie musztardowo- pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie musztardowo- pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie musztardowo- pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie musztardowo- pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie musztardowo- pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie musztardowo- pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z kiełbasek
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej