Dorsz w sosie musztardowo- pieprzowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 łyżka

200 mililitrów

0

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

200 mililitrów

180 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotuj w osolonej wodzie przez 20 minut.

Krok 2

W 100 ml wina i 2 szklankach wody blanszuj filety maksymalnie przez 15 minut.

Krok 3

1 łyżkę masła z 1 łyżką mąki podsmaż, po czym rozmieszaj z 100 ml wina.

Krok 4

Następnie dodaj śmietanę, wywar i gotuj przez 10 minut stale mieszając.

Krok 5

Przypraw wermutem, musztardą i solą. Ziemniaki wymieszaj z 2 łyżkami masła, natką i solą. Gotowe danie ułóż na talerzach i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

26 osób ogląda przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej