
Składniki
600 gramów
1 łyżka
200 mililitrów
null
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
200 mililitrów
180 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotuj w osolonej wodzie przez 20 minut.
Krok 2
W 100 ml wina i 2 szklankach wody blanszuj filety maksymalnie przez 15 minut.
Krok 3
1 łyżkę masła z 1 łyżką mąki podsmaż, po czym rozmieszaj z 100 ml wina.
Krok 4
Następnie dodaj śmietanę, wywar i gotuj przez 10 minut stale mieszając.
Krok 5
Przypraw wermutem, musztardą i solą. Ziemniaki wymieszaj z 2 łyżkami masła, natką i solą. Gotowe danie ułóż na talerzach i polej sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej