
Składniki
2 łyżki
1 szklanka
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
3.5 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, pokrój w kawałki, posól i skrop sokiem z cytryny. Natrzyj Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, bazylią i pozostaw na noc w lodówce.
Krok 2
Mąki wymieszaj, obtocz w nich rybę i podsmaż.
Krok 3
Śmietanę wymieszaj z 0.75 szklanki ostudzonej wody, odrobiną soli i szafranem.
Krok 4
Rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu, polej sosem i piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej