Dorsz zapiekany w sosie szafranowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz zapiekany w sosie szafranowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szklanka

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

3.5 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, pokrój w kawałki, posól i skrop sokiem z cytryny. Natrzyj Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, bazylią i pozostaw na noc w lodówce.

Krok 2

Mąki wymieszaj, obtocz w nich rybę i podsmaż.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z 0.75 szklanki ostudzonej wody, odrobiną soli i szafranem.

Krok 4

Rybę ułóż w żaroodpornym naczyniu, polej sosem i piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz zapiekany w sosie szafranowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz zapiekany w sosie szafranowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz zapiekany w sosie szafranowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz zapiekany w sosie szafranowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz zapiekany w sosie szafranowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz zapiekany w sosie szafranowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz zapiekany w sosie szafranowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz zapiekany w sosie szafranowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej