
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżki
3 łyżki
0.5 szklanki
null
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
0.5 szklanki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, pokrój w kawałki, posól i skrop sokiem z cytryny. Natrzyj Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i pozostaw na noc w lodówce.
Krok 2
Mąki wymieszaj i obtocz w nich rybę. Usmaż z obu stron na złoto.
Krok 3
Masło* rozpuść w rondelku. Wsyp mąkę i wymieszaj. Rozprowadź wywarem. Dodaj śmietanę.
Krok 4
Żółtko rozprowadź odrobiną sosu i dodaj do rondla. Podgrzewaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 5
Dopraw sokiem z cytryny, cukrem, skórką cytrynową i solą. Sosem polej upieczone ryby.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej