Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżki
3 łyżki
0.5 szklanki
null
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
0.5 szklanki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, pokrój w kawałki, posól i skrop sokiem z cytryny. Natrzyj Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i pozostaw na noc w lodówce.
Krok 2
Mąki wymieszaj i obtocz w nich rybę. Usmaż z obu stron na złoto.
Krok 3
Masło* rozpuść w rondelku. Wsyp mąkę i wymieszaj. Rozprowadź wywarem. Dodaj śmietanę.
Krok 4
Żółtko rozprowadź odrobiną sosu i dodaj do rondla. Podgrzewaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 5
Dopraw sokiem z cytryny, cukrem, skórką cytrynową i solą. Sosem polej upieczone ryby.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej