duet z wiśniami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 gramów

ciasto:

2 łyżeczki

2 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

masa makowa:

1 opakowanie

1 puszka

50 dekagramów

3 sztuki

3 łyżki

masa serowa:

8 sztuk

25 dekagramów

1 opakowanie

1 kilogram

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto na dużą blachę.

Krok 3

Masa makowa: mak, miód, mąkę i proszek i aromat mieszamy, dodajemy białka ubite z cukrem. Masę wykładamy na ciasto i pieczemy 30 minut w temp.175-185.

Krok 4

Wyjmujemy i na mak kładziemy osączone wiśnie.

Krok 5

Masa serowa: margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka i resztę składników. białka ubijamy i mieszamy delikatnie z serem. Wykładamy na ciasto z wiśniami. Pieczemy 60 minut w temp.ok 180 stopni

Krok 6

Dekorujemy polewą

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej