Duszony szpinak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony szpinak

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak rozmrozić. Podsmażyć na maśle.

Krok 2

Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, czosnkiem i cebulką. Dusić aż do zgęstnienia.

Krok 3

Podawać jako dodatek do mięs lub do makaronu.

Grace w kuchni

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony szpinak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej