Dzemikowe gofry

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

9

249 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 gramy

1 puszka

1 szklanka

2 sztuki

2.5 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki połączyć ze sobą i bardzo dokładnie wymieszać aby ciasto było gęste.

Krok 2

Odpiec po obu stronach.

Krok 3

Po upieczeniu i wystudzeniu ułożyć dzem o dowolnym smaku.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej