
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki przekroić wzdłuż, łyżką wyjąć pestki z miękkim miąższem. Pozostawić ściankę o grubości ok. 0,5 cm.
Krok 2
Jajka ugotować na twardo. obierz i posiekaj. Paprykę, pomidor i rzodkiewkę drobniutko posiekać.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną.
Krok 4
Składniki wymieszać, dodaj sos koperkowy i posiekana natkę pietruszki.
Krok 5
Gotowym farszem napełnić ogórki, owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej