Faszerowane ogórki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane ogórki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki przekroić wzdłuż, łyżką wyjąć pestki z miękkim miąższem. Pozostawić ściankę o grubości ok. 0,5 cm.

Krok 2

Jajka ugotować na twardo. obierz i posiekaj. Paprykę, pomidor i rzodkiewkę drobniutko posiekać.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną.

Krok 4

Składniki wymieszać, dodaj sos koperkowy i posiekana natkę pietruszki.

Krok 5

Gotowym farszem napełnić ogórki, owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Pączki serowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej