Faszerowane ogórki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane ogórki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki przekroić wzdłuż, łyżką wyjąć pestki z miękkim miąższem. Pozostawić ściankę o grubości ok. 0,5 cm.

Krok 2

Jajka ugotować na twardo. obierz i posiekaj. Paprykę, pomidor i rzodkiewkę drobniutko posiekać.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną.

Krok 4

Składniki wymieszać, dodaj sos koperkowy i posiekana natkę pietruszki.

Krok 5

Gotowym farszem napełnić ogórki, owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej