
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki przekroić wzdłuż, łyżką wyjąć pestki z miękkim miąższem. Pozostawić ściankę o grubości ok. 0,5 cm.
Krok 2
Jajka ugotować na twardo. obierz i posiekaj. Paprykę, pomidor i rzodkiewkę drobniutko posiekać.
Krok 3
Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną.
Krok 4
Składniki wymieszać, dodaj sos koperkowy i posiekana natkę pietruszki.
Krok 5
Gotowym farszem napełnić ogórki, owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej