Faszerowane ogórki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane ogórki

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki przekroić wzdłuż, łyżką wyjąć pestki z miękkim miąższem. Pozostawić ściankę o grubości ok. 0,5 cm.

Krok 2

Jajka ugotować na twardo. obierz i posiekaj. Paprykę, pomidor i rzodkiewkę drobniutko posiekać.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną.

Krok 4

Składniki wymieszać, dodaj sos koperkowy i posiekana natkę pietruszki.

Krok 5

Gotowym farszem napełnić ogórki, owinąć folią i wstawić na 30 min do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane ogórki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej