
Składniki
150 gramów
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Galaretkę przygotuj zgodnie z informacją na etykiecie (na pół porcji).

Krok 2
Przed podaniem dodaj garść oczyszczonych malin.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: witaminy C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Galaretka z owocami
Galaretka z owocami to popularny i smaczny fit deser albo podwieczorek, po który możesz sięgać także na diecie. Galaretki są niskokaloryczne, a ponadto zawierają żelatynę, która dobrze wpływa na stawy. Tę zdrową przekąskę można przygotować też w wersji bez żelatyny, w której funkcję żelującą spełnia agar, tzn. substancja pozyskiwana z wodorostów. W naszym przepisie użyta została jednak wersja klasyczna. Będzie do niej pasować wiele owoców – oczywiście za wyjątkiem kiwi i ananasów, które sprawią, że nie zastygnie. Proponujemy szczególnie dodatek świeżych malin, które zawierają niewiele cukru i kalorii, a dodatkowo znakomicie komponują się z miękką galaretką. Zanim masa stężeje, udekoruj pucharek miętą albo bazylią – fit deser będzie wtedy wyglądać jeszcze efektowniej. Skorzystaj z naszego przepisu na zdrową galaretkę z owocami – pełną pysznych malin. Możesz podać ją w takiej formie, w jakiej zastygła, lub pokroić na niewielkie kawałki i dopiero wtedy wymieszać je z owocami. Życzymy smacznego!