GofryArka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

0.5 opakowania

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

dekoracja:

1 opakowanie

1

2 sztuki

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić.

Krok 2

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać żółtka, mleko, cukier puder i cukier waniliowy. Wszystko razem miksować.

Krok 3

Białka ubić na sztywno, dodać do masy i lekko wymieszać.

Krok 4

Piec na wysmarowanej i rozgrzanej gofrownicy, układać na kratce.

Krok 5

Dekorować bitą śmietaną i owocami. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • GofryArka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • GofryArka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • GofryArka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • GofryArka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • GofryArka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • GofryArka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • GofryArka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej