Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem - grecka | Przepisy.pl pixel

Grecka zapiekanka z ciastem filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

200 gramów

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeży szpinak umyj i obgotuj w wodzie, mrożony rozmroź i odciśnij.

Krok 2

Wymieszaj z pokrojoną w kawałki fetą, pomidorami i jajkami.

Krok 3

Przygotuj naczynie wysmarowane oliwą i ułóż trzy warstwy ciasta i każde posmaruj tłuszczem. Przełóż farsz i dokładnie przykryj kolejnymi trzema warstwami ciasta. Wierzch wysmaruj oliwą. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok. 45 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka zapiekanka z ciastem filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka zapiekanka z ciastem filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka zapiekanka z ciastem filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka zapiekanka z ciastem filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka zapiekanka z ciastem filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka zapiekanka z ciastem filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka zapiekanka z ciastem filo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka zapiekanka z ciastem filo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej