Greckie suvlaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Greckie suvlaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

null

8 łyżek

3 łyżki

600 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wina dodaj oliwę, sok z cytryny, tymianek, rozmaryn, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Zalej je marynatą i wstaw na 10 godzin do lodówki, po czym odsącz i nadziej na szpikulce.

Krok 4

Piecz na grillu około 15 minut. Podawaj z pokrojoną cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej