
Składniki
1 szczypta
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
null
8 łyżek
3 łyżki
600 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wina dodaj oliwę, sok z cytryny, tymianek, rozmaryn, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Zalej je marynatą i wstaw na 10 godzin do lodówki, po czym odsącz i nadziej na szpikulce.
Krok 4
Piecz na grillu około 15 minut. Podawaj z pokrojoną cytryną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej