
Składniki
1 szczypta
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
null
8 łyżek
3 łyżki
600 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wina dodaj oliwę, sok z cytryny, tymianek, rozmaryn, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Zalej je marynatą i wstaw na 10 godzin do lodówki, po czym odsącz i nadziej na szpikulce.
Krok 4
Piecz na grillu około 15 minut. Podawaj z pokrojoną cytryną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej