Greckie suvlaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Greckie suvlaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

null

8 łyżek

3 łyżki

600 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wina dodaj oliwę, sok z cytryny, tymianek, rozmaryn, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Zalej je marynatą i wstaw na 10 godzin do lodówki, po czym odsącz i nadziej na szpikulce.

Krok 4

Piecz na grillu około 15 minut. Podawaj z pokrojoną cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej