Greckie suvlaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Greckie suvlaki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

null

8 łyżek

3 łyżki

600 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wina dodaj oliwę, sok z cytryny, tymianek, rozmaryn, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Zalej je marynatą i wstaw na 10 godzin do lodówki, po czym odsącz i nadziej na szpikulce.

Krok 4

Piecz na grillu około 15 minut. Podawaj z pokrojoną cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Greckie suvlaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej